‘Ervaring opdoen in de jongste ploeg uit de Denderstreek’

Het jonge Ophasselt B lijkt troosteloos onderaan te staan na 4 speeldagen in 4D. Trainer Pascal Michiels ziet dat anders:
“Onze jongens spelen in een reeks waar al onze tegenstanders lijken te willen promoveren naar 3e en zich daarom ferm hebben versterkt. Daartegenover staan wij mij met ons uniek project, met wellicht de jongste ploeg van heel Oost-Vlaanderen. Kapitein en doelman Jeffrey De Cremer (pas 20) en Sören Nissens (23) zijn op hun leeftijd al de 2 anciens bij Ophasselt B. Alle andere kernspelers zijn tussen 17 of 19 jaar jong. Er werd bewust gestreefd naar een mix van jong talent uit de omgeving van Aalst, Denderleeuw en natuurlijk ook Geraardsbergen waar Ophasselt deel van uitmaakt. Echter kan een Denderstreek ploeg dus niet zijn! Ik ben daarom Ophasselt dankbaar dat ze deze groep deze kans hebben gegeven.”

ophasselt b“We bekijken alles match per match. Tegen Herdersem verloren we Nissens al na 43 minuten met een 2e gele kaart bij een 0-3 stand na een gecontesteerde 3e tegentreffer wegens buitenspel. In de 2e helft konden we echter voor het eerst dit seizoen onze wil voor een stukje opleggen aan de tegenstander met 10 tegen 11. Uiteindelijk scoorden we, misten kansen maar werd het terecht 1-3 door ons zwak eerste kwartiertje. De spelers mogen echter fier zijn op hun prestatie. Niet in reactie-voetbal terechtkomen is het leerproces. Onze manier van voetballen opleggen aan de tegenstander is veel gevraagd, wegens gebrek aan ervaring, maar match voor match zie ik beterschap. Als ze de omschakeling beter beheersen en de individuele foutjes verminderen, zit er muziek in. Het is een enorme uitdaging, maar de jongens zullen er uit komen met een versterkte mentaliteit plus een pak.”

“Mochten we winnen, dan gaat het dak eraf want deze spelers verdienen van iedereen respect. Andere talenten kozen namelijk net niet voor ons, onder de lokroep van meer geld elders. Daar spelen ze dan nu niet, leerde ik ondertussen, of zitten ze voortdurend op de bank. Onze spelers kozen bewust om wel te spelen, met een grote kans op weinig winstpremies. Op die leeftijd dat doen? Chapeau! Dat getuigt dat ze alvast de juiste instelling hebben, de voetbalsport op de eerste plaats zetten en niet verleid willen worden door makkelijk geld verdienen, in ruil voor weinig speelminuten. ”

Zondag speelt Ophasselt B op het veld van Strijpen. Bekijk de kalender.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s